Wegetariański rowerowy kociołek

Dziś na kolację proponuję warzywny, lekki kociołek sałatkowy.
Doskonałe danie dla wegetarian oraz jaroszów.



Główni bohaterowie:

- 3 rzodkiewki
- parę listków rukoli
- czerwona papryka i żółta papryka
- 400g sera żółtego
- 10dag zielonych oliwek
- bazylia
- 4 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
- 3 rzodkiewki
- 0,5kg makaronu
- 4 małe ogórki konserwowe
- puszka kukurydzy konserwowej
- 7 łyżek majonezu

Ogórki, ser, oliwki, rzodkiewkę, paprykę, czosnek kroimy w kosteczkę i dodajemy kukurydzę konserwową.
Makaron gotujemy al dente.
Po ugotowaniu makaronu mieszamy go z warzywami.
Dodajemy majonez.
Kociołek najlepiej smakuje schłodzony w lodówce.
Dekorujemy paroma listkami rukoli.

BON APPETIT!