Muffinki czekoladowo-kakaowe z musli

Muffinek przedstawiać nie trzeba, te brytyjskie babeczki zawładnęły już chyba całym światem.
I nic dziwnego bo są wyśmienite!


Do wypieczenia takich czekoladowo-kakaowych muffinek z musli potrzebujemy:

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 2 szklanki mąki (ja używam tortowej)
- 1 szklanka mleka
- sypkie kakao
- 1 czekoladę
- musli
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru

Pierwsza miska:
Mieszamy składniki: proszek do pieczenia + soda oczyszczona + 2 szklanki mąki + sypie kakao (ok. 4 łyżeczek) + cukier + pokruszona czekolada (ja dodaje tak 3/4) + musli (ja dodaje 1/4 paczki)

Druga miska:
Mieszkamy składniki: olej + mleko + jajko

Drugą miskę wlewamy do pierwszej, już wymieszanej. Wszystko merdamy łyżką, nie za mocno, aby nie było idealnie wymieszane, bo wtedy muffinki nie wychodzą.
Umieszczamy masę w papilotkach i w blaszce teflonowej na muffinki i pieczemy w 180stopniach, ok. 25minut.
Sprawdzamy patyczkiem czy nie są w środku mokre, jeśli nie to znaczy, że już można wyciągać z pieca!