Czystoziarnisty chleb "Whole&Pure" z fistaszkami, bez mąki i drożdzy


Cudny czystoziarnisty chleb "Whole&Pure" jest jednym z  moich ostatnich "biedronkowych" odkryć.
Aromatyczny, zdrowy i prosty do wypieku, a co najważniejsze można go dowolnie urozmaicić ulubionymi suszonymi owocami lub orzechami.
U mnie dodatek stanowiły fistaszki.

Przepis:
 - opakowanie Czystoziarnisty Whole&Pure /zakupiłam w Biedronce
 -  200g pestek z dyni
 -  80g miodu
 -  80g oleju
 -  25g soli
 -  900g wody /temperatura pokojowa

Połączyć wszystkie składniki w misce do uzyskania jednolitej konsystencji.
Powstałą masę umieścić w dołączonej do opakowania drewnianej formie.
Odstawić na 2h lub na całą noc.
Rozgrzać piekarnik do 180C i piec 60 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy chlebek na 5 godzin aż wystygnie, w przeciwnym wypadku podczas krojenia może się kruszyć.


 
ps. radziłabym nie piec chleba wieczorem ;) mnie osobiście skręcało do wewnątrz od samego aromatycznego zapachu a w ramach diety nie chciałam nic zagryzać po 21:00 :)