Jabłka w miodzie z dodatkiem kawy, cynamonu i wiórek kokosowych w zestawieniu z zieloną herbatą

Choć kawy nie pijam na co dzień to cenię jej właściwości i walory smakowe dlatego postanowiłam schrupać dziś coś dodającego animuszu ale i zdrowego zarazem.
Jeśli zatem ktoś ma ochotę na pyszny, energetyczny i bardzo szybki w przygotowaniu deser to polecam jabłka w miodzie z dodatkiem kawy, cynamonu i wiórek kokosowych w zestawieniu z zieloną herbatą.

Składniki:
- zielona herbata liściasta
- 1 jabłko
- 1 łyżka miodu
- szczypta kawy rozpuszczalnej
- szczypta wiórków kokosowych
- szczypta cynamonu

Parzymy zieloną herbatę w imbryku, jabłko kroimy na cztery części, wydrążamy pestki. Polewamy miodem, oprószamy kawą, wiórkami kokosowymi i cynamonem.
Taka słodka przekąska idealnie komponuje się z cierpką zieloną herbatą, yummy :)

Idealne również dla dzieci - wtedy w wersji okrojonej o kawę ;)